HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

  1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
  2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
  3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
  4. szándékosan félrevezető jellegűek;
  5. tisztán politikai tartalmúak;
  6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
  7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
  8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

(F)Elszámolósdi

2014.02.12. 09:19

Nagy a mozgás a felszámolók piacán. Sok mindent lehet olvasni, még több mindent hallani. Az állami felszámolói listát újraírják – csak azok a cégek irányíthatnak felszámolási vagy csődeljárásokat, akik rajta vannak ezen a listán. Lépjünk túl azon, hogy mennyire jó a központi kiválasztás. Ha pozitívan gondolkodva szakmailag megfelelőnek tekintjük az eljárást, akkor jó is kisülhet belőle. Az se firtassuk, hogy a felszámolók törvény által meghatározott díjazása a felszámolást részesíti előnyben az eredményes csődeljárással szemben. Vagyis mondhatni abban motivált a szakma, hogy bezárjon cégeket, nem pedig abban, hogy segítsen megmenteni őket.

notworking.png

Forrás: www.everystockphoto.com, a kép felhasználásának feltételei a jogtulajdonos korlátozza.

A minap a kollégáimmal kutatni kezdtünk eladó ingatlanok után. Első ötletünk az volt, hogy megnézzük a felszámolási eljárásokban értékesítésre kiírt ingatlanok adatbázisát. Legalábbis megnéztük volna, de nem találtunk ilyet.

Nem az lenne a hitelezők érdeke, hogy a felszámoló könnyen és gyorsan vevőket találjon az adós vagyonára? Ekkor lenne esély arra, hogy legalább valamit viszontlássanak a pénzükből.

Mondhatjuk persze, hogy mindez érdekelje azt, akinek tartoznak.

Rossz hírem van. A magas hitelkamatokon, a nem létező hitelezésen, a drága cégalapításon, a magas adókon keresztül mindannyian megfizetjük a hitelezői veszteségek ránk jutó részét. A bankok a portfóliójuk jövedelmezőségét, az adóhatóság az összesen beszedni tervezett adótömeget nézik. Ha a felszámolás alatti cégekből nem jön a tervezett összeg, majd megfizeti más.

Mondjuk mi.

Már persze ha a felszámolási eljárások nem válnak átláthatóbbá és hatékonyabbá...

Szólj hozzá!

Címkék: állam adósság csődeljárás felszámolás restrukturálás reorganizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr405808791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása