HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

  1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
  2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
  3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
  4. szándékosan félrevezető jellegűek;
  5. tisztán politikai tartalmúak;
  6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
  7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
  8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

Jó hír érkezett: jövőre is folytatódik a Növekedési Hitelprogram

2014.11.07. 10:51

Az MNB múlt heti bejelentését követően bizonyossá vált, hogy december végén nem szárad ki a KKV szektort olcsó hitellel ellátó forrás. A második szakaszban kötött hitelszerződések összege ugyan csökkenést mutat az előző évhez képest, de ez csak a látszat: írásunkban bebizonyítjuk, hogy ebben az esetben a kevesebb a több.

Örömmel olvastuk az MNB múlt heti közleményét a program meghosszabbításáról. Blogunkon rendszeresen foglalkozunk az NHP-t érintő hírekkel. Mivel az utóbbi években ez a legolcsóbb hitelforrás a piacon, tippeket adtunk arra, hogyan lehet élni a lehetőséggel (írásunk itt).

2014. október 31-ig a program második szakaszában részt vevő hitelintézetek 452 milliárd Ft összegű szerződésről nyújtottak be adatszolgáltatást az MNB felé. Ez első ránézésre jelentősen elmarad az első szakasz 701 milliárd Ft összegétől, ne felejtsük el azonban, hogy az első szakasz során 411 milliárd Ft-ot tett ki a korábbi forint- vagy devizahitel kiváltása. Ha a két év adatait megtisztítjuk a hitelkiváltásoktól, akkor az első szakasz 290 milliárd Ft-jával szemben a második szakasz 395 milliárd Ft-ja jelentős növekedést mutat az új hitelkihelyezések tekintetében.

Ami a második szakaszban elnyert hitelek ágazati megoszlását illeti (ábrákat ld. a poszt alján), megállapíthatjuk, hogy a mezőgazdasági ágazat volt a hitelek harmadával a legaktívabb, ezt követi a kereskedelem és a feldolgozó ipar. Az ingatlanszektor 5% alatti aránya arról árulkodik, hogy 2,5 százalékos marzsért a bankok nem hajlandóak hitelezni az ágazatot. Az építőipar gyengélkedését jól mutatja a Nemzeti Hitelprogramból való minimális részesedése is.

A területi eloszlást tekintve az nem meglepő, hogy a budapesti régió kapta a hitelek 26%-át, az azonban sajnálatos, hogy az északi régiók vállalkozásai csak a forrás 7%-át tudták igénybe venni.

Mivel 2015-ben újabb, jelentős összegű EU-s pályázatok kiírása várható, az NHP különösen népszerű lehet a közösségi források elnyerését és lehívását célzó pályázatok előfinanszírozásában.

NHP_post201411_abra.jpg

forrás: „Közlemény a Növekedési Hitelprogram második szakasza keretében nyújtott hitelekről „ , MNB, 2014. november 4.

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel adósság pénzügy vállalkozás finanszírozás hitelképes portfolioblogger növekedési hitelprogram Növekedési Hitelprogram NHP

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr606874413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása