HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

  1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
  2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
  3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
  4. szándékosan félrevezető jellegűek;
  5. tisztán politikai tartalmúak;
  6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
  7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
  8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

Hogyan juthatunk hitelhez a Növekedési Hitelprogramban? - Útmutató lépésről lépésre

2014.10.28. 09:30

A Növekedési Hitelprogram egy nagyon kedvező forráslehetőség: mint ismeretes, 2,5%-on rögzített kamat mellett kínál forintalapú finanszírozást, akár 10 éves időtávra is. Jó lesz azonban sietni, hiszen a lehetőség 2014. december 31-éig, tehát már csak 2 hónapig él. Négy lépésben összefoglaljuk, mit kell tenni ahhoz, hogy vállalkozásunk kihasználhassa az alkalmat.

1. Határozzuk meg pontosan a hitelfelvétel célját

Önmagában a pénz elköltése nem lehet cél, nem támogatást kapunk, hanem hitelt, amit vissza kell fizetnünk. Ne a „gombhoz varrjuk a kabátot”, legyünk tisztában azzal, mire is kívánjuk a forrást fordítani. A finanszírozást használhatjuk egy meglévő forrás olcsóbbra cserélésére, új pénzforrás bevonására, így például beruházás megvalósítására vagy a vállalkozás növekvő forgófinanszírozási igényeinek kielégítésére.

2. Készítsünk üzleti tervet

Ha pénzről van szó, mindig számoljunk: valóban a forgófinanszírozást kell növelni, vagy inkább a behajtásra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni? Tényleg megéri belevágni az új beruházásba? A legfontosabb kérdések eldöntéséhez „kockás papírt” (excel munkafüzetet) kell ragadni, és bizonyos feltételezések és a megfogalmazott elvárások mentén, bizony ki kell számolnunk a választ. Sokat segít, ha az üzleti tervet több forgatókönyv alapján is újraszámoljuk: mi van, ha lassabb a termék értékesítésének felfutása, ha plusz költségek merülnek fel, ha lényegesen változik az EUR/HUF árfolyam, vagy éppen kamatot emel a jegybank. Számoljunk saját erővel is: nincs ma már olyan finanszírozó, aki ne várná el legalább 20-30% önerő felmutatását.

3. Keressünk bankot

Célszerű először a cégünk számlavezető bankját felkeresni: itt ismernek minket a legjobban, és meglévő finanszírozás esetén a hitelkapcsolat is ideköt minket. Tudni kell, hogy a Növekedési Hitelprogram keretfeltételei adottak (itt érhetőek el), de azokon belül a bank dönt sok, fontos paraméterről. Sajnos kevés ma az aktív, kockázatot vállalni akaró bank, ráadásul bizonyos ágazatokhoz (pl. építőipar, ingatlanszektor) ők is óvatosabban közelítenek. Éppen ezért nézzünk szét körültekintően a bankok között, ki, milyen feltételekkel kínálja a programot. Tapasztalatunk szerint ezt csak személyesen deríthetjük ki, az internetes banki portálok elég szűkszavúak ebben a témában. Nem árt felkészülten érkezni a tájékozódó megbeszélésre, vigyük magunkkal a legutóbbi pénzügyi kimutatásainkat, a hitel céljának legfeljebb egyoldalas bemutatását, a mögöttes üzleti számításainkat, illetve a bank számára biztosítékot jelentő eszközök bemutatását (ingatlan, nagy értékű gépek, stb.).

4. Állítsuk össze a dokumentációt és indítsuk el a hitelkérelmet

Ha tudjuk, mely bankoknál kívánjuk elindítani a hitelvizsgálati folyamatot, arról már könnyen informálódhatunk, mit kell a leadandó paksamétába tennünk. Általánosságban azokat a dokumentumokat kell benyújtanunk, amelyekből a bank a vállalkozás hitelminősítését el tudja végezni, vagyis az általános céges iratokon, tehát a cégkivonaton, az aláírási címpéldányon, a legutóbbi beszámolón, és a „nullás” köztartozás igazolásán túl a vállalkozás rövid bemutatását, a hitelcél ismertetését az üzleti racionalitás alátámasztásával (üzleti terv), valamint a meglévő forrásszerkezet és a biztosítéki fedezetek összefoglaló leírását.

Alapvetően ennyit kell tennünk, ami persze a napi működés mellett nem kevés. A program az év végéig érhető el, közben pedig a Karácsony már a kertek alatt lopakodik.

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel adósság vállalkozás tőke vállalat finanszírozás ingatlan vásárlás üzleti terv portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr706813237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása