HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

 1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
 2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
 3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
 4. szándékosan félrevezető jellegűek;
 5. tisztán politikai tartalmúak;
 6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
 7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
 8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

Így változott idén a Növekedési Hitelprogram második szakasza

2014.09.08. 09:01

Az MNB kedden bejelentette, hogy az NHP második szakaszában közel 340 milliárd Ft összegű hitelszerződés megkötésére került sor eddig. A Monetáris Tanács a várakozásoknak megfelelően úgy döntött, hogy a program keretösszegét 500 milliárdról 1.000 milliárd forintra emeli.

A döntés piaci fogadtatása kedvező, hiszen a kereskedelmi bankok szívesen használják a számukra kamatmentes forrást olyan ügyletek finanszírozására, ahol a 2,5%-os marzs és az ügylettel járó egyéb üzleti lehetőségek profitpotenciálja (pl. klasszikus számlaforgalmi szolgáltatások értékesítése, ügylethez kapcsolódó bankgaranciák, betétek, devizaműveletek, stb. ) mellett fel tudják vállalni az új kihelyezés hitelkockázatát. Az MNB a növekvő piaci igényekre már eddig is a program igénybevételi lehetőségeinek szélesítésével reagált. Vegyük sorra az idei év leglényegesebb változásait!

2014. januárjától

 •   a korábbi forintban és devizában jegyzett ügyletek 3-3 milliárd Ft-os értékhatára 10-10 milliárd Ft-ra emelkedett;
 •   a hitelcélok közé bekerült az üzleti célú ingatlanfejlesztés (ide értve a bérbeadás bizonyos eseteit);
 •   a hitelintézetek mellé a pénzügyi vállalkozások is bekerültek a programba;
 •   elérhetővé vált a pénzügyi lízing, mint finanszírozási forma.

2014. májusától

 •   a forgóeszközhitelek maximális futamideje 1-ről 3 évre nőtt;
 •   a program nyitottá vált a kereskedelmi (bérbeadási) célú, „bedőlt” banki ingatlanok megvásárlásának finanszírozására.

2014. június 30-ától

 •   új alapítású cég is lehet hitelfelvevő;
 •   újdonság a programban a vevőkövetelések faktoringon keresztüli finanszírozása.

2014. szeptember 1-jétől lépett életbe az MNB Növekedési Hitelprogramjának jelen írásunk pillanatában hatályos verziója. A jelenleg érvényes szabályozás, több apró pontosítás mellett olyan lényegi változtatást is tartalmaz, amely tovább bővíti a bérbeadott ingatlanok finanszírozhatóságát. A jövőben finanszírozható lesz az üzletszerű bérbeadási célú ingatlan átalakítása és felújítása is, abban az esetben, ha az adós tevékenységei között szerepel a TEÁOR 6820 szerinti ingatlan bérbeadás, illetve üzemeltetés.

A második szakaszban leszerződött 340 milliárd Ft nem kis összeg, van érdeklődés a program iránt: sokan kihasználják a kedvező forráslehetőséget. Igaz, az indulás kissé „döcögősre” sikeredett, de mára a kihelyezés szempontjából sikeres a program.

Következő blogbejegyzésünkben arra adunk néhány tippet, hogyan segíthetik cégünk likviditását a Növekedési Hitelprogram új változásai.

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel vállalkozás finanszírozás ingatlan vásárlás portfolioblogger ingatlan bérlés MNB Növekedési Hitelprogram NHP

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr816669227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása