HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

  1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
  2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
  3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
  4. szándékosan félrevezető jellegűek;
  5. tisztán politikai tartalmúak;
  6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
  7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
  8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

Nem kell félni az újrakezdéstől

2014.03.11. 09:15

Nap mint nap reorganizációra, átalakításra szoruló vállalatokkal és azok tulajdonosaival, vezetőivel találkozunk. Minden cég tulajdonképpen egy ember története. A reorganizáció pedig elsősorban arról szól, hogy ez a tulajdonos, ez az ember hogyan képes megújulni, átalakítani a gondolkodását és a preferenciáit. Ha képes újrakezdeni, paradigmát váltani a gondolkodásban, akkor (újra) sikeres lehet. Ha nem, akkor borítékolható a bukás.

Természetesen léteznek üzleti tervek, jogi szituációk, egyéb megfontolások – a vállalat vezetőinek, a tulajdonos tanácsadóinak ezekkel foglalkozniuk is kell. A felemelkedés mégis magán az emberen múlik, pontosabban a hozzáálláson, az alázaton és a tanulás iránti elköteleződésen.

A legnagyobbak is hibáznak, a legerősebb vállalkozások is kerülnek nehéz szituációba. General Motors, Sony, Kodak, AIG és még sorolhatnánk azokat a vállalatóriásokat, amelyek drámai nehézségeken mentek át az elmúlt pár évben. Magánbefektetők, üzletemberek tömegei vesztették el vagyonuk jelentős részét, majd emelkedtek fel újra. André Kosztolany egyenesen azt állította, hogy nem is igazi befektető, aki legalább egyszer nem ment tönkre.

Fenti példák és még ezer másik is azt igazolja, hogy van esély újrakezdeni. A tőke „csak” egy erőforrás, egy eszköz, amelyet ha egyszer képes volt felhalmozni a vállalkozás vagy befektető, akkor legközelebb is képes lesz rá. Alázattal, munkával és szerencsével persze.

Már látom magam előtt a kommenteket, melyek szerint a jó kis „mutyizós” állami üzletek kellenek a pénzkeresethez, nem a munka meg a hit. Állítom és példák tömege igazolja, hogy van másik út is.

Nagyon fontos, hogy a környezetnek is el kell fogadnia, hogy nem mindig sikerülhet minden, legyen szó veszteségekről, csődről, cégbezárásról, vagy „csak” sikertelen üzleti kísérletről. Ha mindig minden sikerülne, akkor értelmetlenné válna az a kifejezés, hogy „üzleti kockázat”. Az nyerhet, aki kockázatot vállal – ez üzleti alapelv. A kockázat pedig egyszerűen úgy működik, hogy bizonyos helyzetekben, bizonyos szereplőknek valódi veszteségeket okoz.

Azok az emberek, akik ilyen helyzetbe kerültek, és minden szükséges és felelős lépést megtettek a siker, a megkapaszkodás vagy a kárenyhítés érdekében, nem érdemelnek megbélyegzést.

Mindenki hibázik. Sőt lehet, hogy nem is hibázik, hanem csak a képességeit, lehetőségeit meghaladó helyzettel találja magát szemközt. Ha egy csapat gólt kap, nem feltétlen a kapus a hibás, pedig ő kapta gólt. Valahogy így van ez a vállalkozókkal is. Ha a jogszabályokat betartották, mindent megtettek az üzleti siker érdekében, akkor is lehetnek bajok, drámai helyzetek.

A vállalkozási kultúra bölcsőjében, az Egyesült Államokban ez a megfontolás a közmorál része. Sokan próbálnak vállalkozni, és nyilvánvalóan sokan el is buknak. De megpróbálnak egy új dolgot, talán még egyet. Próbálkoznak, tanulnak, és aztán egyszer csak sikerül. Egyre tapasztaltabbakká válnak az újrakezdések által.

Gondoljuk végig a saját életünket: hova jutottunk volna, ha soha nem kapnánk második (harmadik, negyedik) esélyt? Viszont ha megkaptuk azt, mindent megtettünk-e azért, hogy élni tudjunk vele? A válság kevés előnyeinek egyike, hogy majdnem mindenki rákényszerül, hogy végiggondolja a munkájával, üzleti ügyeivel kapcsolatban saját lehetőségeit, fejlődését, jövőjét. Márpedig valami újat elkezdeni és tanulni sosem késő.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vállalkozás tőke vállalat vállalkozó veszteség tulajdonos

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr15853693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása