HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

  1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
  2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
  3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
  4. szándékosan félrevezető jellegűek;
  5. tisztán politikai tartalmúak;
  6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
  7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
  8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

Kell egy angyal

„Vállalati pénzügyeink sorozat” – pénzügyi befektető bevonása

2013.10.09. 11:00

Mit tegyen az a vállalkozás, amely külső finanszírozásra szorul, de nem felel meg a bank, a kockázati tőke vagy más állami támogatás által támasztott feltételeknek?  Néhány tízmilliós forrásigényre megoldást jelenthet egy üzleti angyal bevonása

Naponta olvashatunk arról, hogy kezdő vállalkozások hogyan vonhatnak be forrást a Jeremie-pénzeket kezelő kockázati tőkealapokból. Elérhetőek EU-s és egyéb állami támogatások, illetve a már működő vállalkozások részben faktoringgal is finanszírozhatóak. Mindegyik forma alternatívája lehet a jelenleg igencsak korlátos banki finanszírozásnak. Kérdés persze, hogy mindez elégséges-e.

Az intézményi befektetők (a „kockatőkések”) minimum százmilliós nagyságrendben gondolkodnak. A támogatások jóváhagyatása és lehívása bürokratikus. A vevőállomány finanszírozása általában csak egyszerű termékeknél jelent (drága) alternatívát. Bankhitelt, ha van is (leginkább nincs), csak elsőrangú vállalat kaphat, komoly biztosítéki háttérrel, döntően rövid-/középtávra.

Mi van azokkal a 10–50 milliós forintos finanszírozási igényekkel, amelyek nem felelnek meg ezen követelményeknek? Például egy 5 alkalmazottat foglalkoztató szolgáltató cég szeretne új üzletágat indítani, egy 15 fős élelmiszer-ipari társaság új bérleménybe költözne, egy kereskedő cég a drága szállítói finanszírozását szeretné csökkenteni, egy menedzsment team új üzleti ötletet szeretne megvalósítani – és még sorolhatnánk a példákat a mindennapokból.

Az egyik megoldást az üzleti angyalok jelenthetik, akik általában vállalkozói, ritkábban pénzügyi intézményi háttérrel saját megtakarításaikat helyezik el cégekbe, egyúttal támogatást nyújtanak az üzleti folyamatok egy részében (üzletfejlesztés, adminisztráció, pénzügyek). Több évtizedes tapasztalatukért és pénzükért cserében éves 25–40% hozamot várnak el. Persze nem azonnal, hanem 3–4 éves távlatban.

Első üzleti vállalkozásomat én is üzleti angyal segítségével indítottam el. Életképes és rugalmas finanszírozási formáról van szó, amelynek persze megvan az ára: üzletrészt adtam tőkéért, kapcsolatrendszerért és vállalkozási tapasztalatért. Emellett piaci árszintnél alacsonyabb áron jutottam hozzá adminisztrációs szolgáltatásokhoz és olcsóbban tudtam más szolgáltatásokat is beszerezni. Csak az üzlettel kellett foglalkoznom, így úgy tudtam visszafizetni a bevont tőkét és annak hozamát, hogy számomra is megfelelő profit maradjon.

Végül volt még egy előny, amely különösen fontos a magyar üzleti élet farkastörvényei közt: olyan körökben is szóba álltak velem, ahonnan egyébként talán vissza se hívtak volna. Volt egy „címke” rajtam – igyekeztem az ebből fakadó előnyökkel élni, a szükségszerű hátrányokat pedig kezelni.

Következő bejegyzésünkben azzal foglalkozunk; hogyan is néz ki a gyakorlatban egy angyal bevonása a cégünkbe.

Szólj hozzá!

Címkék: befektetés pénzügy vállalkozás partner kockázati tőke üzleti angyal befektető vállalat finanszírozás cégalapítás üzleti terv

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr745558286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása