HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

  1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
  2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
  3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
  4. szándékosan félrevezető jellegűek;
  5. tisztán politikai tartalmúak;
  6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
  7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
  8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

3 trükk: így csökkentsük cégünk banki költségeit!

2014.02.19. 09:33

Összegyűjtöttünk pár fogást, amellyel az utóbbi időkben 3–4-szeresére nőtt bankszámlaköltségeket jelentősen visszafoghatjuk. Ki tudja, talán éppen ezzel menthetünk meg egy munkahelyet kisvállalkozásunkban!

Korábban már írtunk a tranzakciós illetékről: az olvasók és kommentek számából ítélve ez sokakat érdeklő és érintő téma. Annak ellenére így van ez, hogy túl nagy válaszreakciót nem váltott ki az új adóteher a tényleges teherviselők közt (bővebben itt és itt). Miután saját cégünket is érzékenyen érinti (éppen a minap szembesültem a drasztikusan megugró bankköltségekkel a 2013. évi főkönyvi kivonatban), néhány egyszerű számítást végeztünk, amelyek mikro- és kisvállalkozások számára hasznos trükköket mutatnak be.

  1. Bankkártyahasználat: a készpénzforgalmat helyettesítheti, ráadásul az egyre terjedő Paypass technológia révén már gyorsan és rugalmasan. (De azért figyeljünk: jó, de nem túl friss összefoglalót olvashatunk itt). Éves 1 millió forintnyi bankkártya használat kb. 5 ezer forint költséget jelent (a bankkártya éves díjával is számolva) vállalkozásunknak. Ha ugyanezt bankfiókban felvett készpénzzel oldjuk meg, az 8–10 ezer forinttal növeli ráfordításainkat. Ha pedig efölött még mindig készpénzre van szükségünk, a bankkártyával sokkal olcsóbban juthatunk hozzá.
  2. Befektetési szolgáltatónál vezetett számlák: ezek célja nem a napi számlaforgalom kezelése. A szolgáltatók nincsenek is felkészülve erre (nincs back-office, online felület, stb.). Egy-egy milliós tétel utalása (amelyre sok esetben egyébként is a tartalékokat használja a társaság) azonban nyilván lehetséges. A szolgáltatók azt gondolják, hogy ezen számlák forgalmát nem terheli a tranzakciós illeték. (A törvény alapján nem éppen így fest a helyzet, de ez legyen az illeték megfizetésére kötelezett szolgáltatók gondja.)
  3. Kompenzáció: ha egy vállalkozás egyazon partnerétől vásárol szolgáltatásokat és értékesít is neki, akkor a pénzügyi teljesítés kompenzációval, pénzforgalom nélkül is rendezhető, természetesen minden vonatkozó jogszabály (így főleg az áfa-fizetés szabályainak) betartása mellett. Eddig csak a normál utalási költségeket lehetett megspórolni, amiért sokszor nem volt értelme a dokumentációval járó többletmunkát vállalni. Ma már 3,5-4-szer akkora a számlaforgalom költsége, így megfontolandó egy kis pluszmunka.

A partneri kör is bővíthető: a tulajdonosok felé is történik kifzetés (osztalék) és adott esetben nekik is nyújthat szolgáltatást a vállalat. Minden egymillió forintnyi kompenzálás 4–5 ezer forint megtakarítást jelent az utalási költségeinkből, miközben a dokumentációt egyszer kell kialakítani mindehhez (és egyébként is csupán egy oldal).

(Külön bejegyzésben szólunk az engedményezés és kompenzáció összetett módszeréről)

Szólj hozzá!

Címkék: pénz adó bevétel követelés költség bankszámla mikrovállalkozás pénzforgalom tranzakciós illeték

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr105822011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása