HTML doboz

HTML

A Reconcept

A Reconcept a magyar piacon egyedülállóan a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

RECONCEPT.HU

Reconcept Blog

Blog vállalati pénzügyekről és vállalkozással kapcsolatos gazdasági témákról, fókuszban a sikeres vállalkozás és az ehhez szükséges pénzügyi és üzleti struktúrák kialakítása, eredményes működtetése. Vélemények, tények, hírek, elemzések és ötletek, amelyek segítenek eligazodni az üzleti világban.

Kapcsolat

A bloggal kapcsolatosan felmerülő kérdéseivel, kéréseivel kapcsolatosan, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségünkön: blog <k u k a c> reconcept.hu

Taxative blog

jalsovszky_uj_arany.png

Friss topikok

Házszabály

Olvasóink szabad vélemény-nyilvánítási jogát tiszteletben tartva, fenntartjuk a jogot a bejegyzéseinkre érkező hozzászólások moderálására, amennyiben azok:

  1. egyéneket, társadalmi csoportokat, kisebbségeket sértő vagy bántó, diszkriminatív, túlzóan obszcén, vulgáris kifejezéseket tartalmazó,
  2. jogellenes vagy jogsértő bejegyzések;
  3. a hozzászólások és hozzászólók szándékos megzavarására irányulnak; 
  4. szándékosan félrevezető jellegűek;
  5. tisztán politikai tartalmúak;
  6. a témához nem kapcsolódó, öncélú, szervezkedésre buzdító megnyilvánulások;
  7. sértik mások szerzői, szellemi alkotáshoz fűződő jogait;
  8. reklámnak és spamnek, illetve egyéb, rendeltetésellenes felhasználói magatartásnak minősülnek.

Moderálás

Bejegyzésre érkező hozzászólások moderálására a Reconcept Kft. a jogot fenntartja. A hozzászólás a beérkezéstől számított maximum 24 órán belül megjelenik. A hozzászólások, nem feltétlenül tükrözik a Reconcept Kft. véleményét, azok tartalmáért a társaság nem tehető felelőssé.

Jogi közlemény

Az oldalon és a bejegyzésekben közzétett információk, elemzések és következtetések tájékoztató jellegűek és nincsenek tekintettel az olvasók egyéni igényeire és adójogi helyzetére. A közölt adatok teljességéért, pontosságáért valamint aktualitásáért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget. A közzétett információk nem minősülnek továbbá tanácsadásnak (úgymint adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak), és ezáltal nem helyettesítik a társaságunk szakértőivel folytatott személyes megbeszélést. A jelen honlapon feltüntetett linkeken keresztül elérhető weboldalakon található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott üzleti döntésekből eredő károkért a Reconcept Kft. nem vállal felelősséget.

 

Interim menedzsment: a beugró főnök

2014.01.08. 09:21

Kevesen élnek ma még az interim menedzsment eszköztárával Magyarországon, de az angolszász üzleti kultúrából érkező megoldás egyre divatosabb lesz – hiszen szükség van rá. Kinek segít, milyen előnyökkel jár a „beugró” menedzser?

Az interim menedzsment alatt az adott vállalat vagy divízió speciális fókuszú, korlátozott idejű, célorientált irányítását értjük. A definíció mindegyik eleme hangsúlyos. A menedzser átfogó, irányítási és döntéshozatali jogosultságot kap a teljes vállalat vagy – nagyvállalat esetén – legalább egy divízió felett. Ennek megfelelően a menedzsert legtöbbször a tulajdonosok bízzák meg, hisz ők tudják kitűzni a célt, valamint a kiválasztottat felhatalmazni a megfelelő vezetői jogosultságokkal. A megbízatás átmeneti, legtöbbször 1-2 év határozott időtartamra szól. Célját tekintve mindig fókuszált; egy bizonyos projekt vállalati szintű végrehajtása, szervezeti átalakulás, összeolvadás, tőzsdére lépés levezénylése, vagy éppen a válságot követően divatossá vált „turn-around”, azaz stratégiai irányváltás menedzselése. Létezik olyan interim megbízás is, amely még ennél is kisebb területre koncentrál, és például csak a pénzügyek  vagy az értékesítés átalakítását célozza meg.

Magyarországon az interim menedzsment a válság következében vált ismertté. Nem véletlenül, hiszen számos üzleti vállalkozás szembesült addig nem látott problémákkal, amelyek kezelése szervezeten kívüli, speciális erőforrás bevonását igényli: a piaci keresleti sokk, a megugró követelésállomány, a banki finanszírozási piac kiszáradása és a volatilis deviza árfolyamok minden szereplőt negatívan érintettek. Ugyanakkor a tankönyvi megvalósulásában viszonylag ritka jelenségről beszélünk hazánkban, a Budapest Business Journal felmérése szerint 250–300 interim menedzser tevékenykedhet Magyarországon. Az utóbbi időben leginkább a multinacionális vállalatok leányvállalatainál (pl. bankok, FMCG iparági szereplők) láttunk példákat bevetésükre. Ez is mutatja, hogy a szolgáltatás az angolszász üzleti kultúrából szivárog Kelet-Európa felé.

A vezetési tanácsadáshoz és a szakértői támogatáshoz képest a legmarkánsabb különbség, hogy az interim menedzsment esetén a megbízás idejére munkáltatói/munkavállalói jogviszony alakul ki a társaság és a menedzser között. Fontos jellemző ez, hiszen a szervezetben betöltött vezető beosztása révén megteheti a szükségesnek ítélt intézkedéseket, és a végrehajtást is kontrollálhatja. Eszköztára tehát bővebb a szervezeti szempontból „külsős” tanácsadók, szakértők lehetőségeinél. Mindez azt is megkönnyíti a menedzser számára, hogy sikerdíjért vagy célprémiumért dolgozzék.

Az interim menedzsment alkalmazásának előnyei: objektív, friss szemléletű és kompetens vezető nyúl a problémához, aki feladatorientált, fókuszált és intenzív vállalatirányítást valósíthat meg, hisz a megbízása eleve határozott idejű, így nem vesz részt a céges pozícióharcokban.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás válság menedzser vállalkozás vállalat management interim menedzsment

A bejegyzés trackback címe:

https://reconcept.blog.hu/api/trackback/id/tr905746251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.